Skip to content
  • LAPIN TIHEÄSYISEN ARVOPUUN JALOSTUSTA

Vaaran MetsäVaaran Metsä Oy:n kotisivut on avattu osoitteessa www.vaaranmetsa.fi

Vaaran Metsä Oy ostaa kaiken puun Pohjois - Suomen Lapista, 150km säteellä tuotantolaitoksestamme omana hankintana ja toimituspuuna. Pitkäaikainen yhteistyö tuntemiemme puuntoimittajien ja asiakkaiden kanssa takaa luotettavan puunsaannin. Puunhankintamme perustuu kestävänkehityksen ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittamiseen. Toimintamme on PEFC –sertifioitua.

Puunhankinnan lähtökohtana on sekä puun myyjää että ostajaa hyödyttävä pitkäjänteinen yhteistyö, jonka peruspilareita ovat ammattitaitoinen ostotoiminta ja hyvä korjuujälki. Osaava korjuuketju kuuntelee metsänomistajaa ja huolehtii hakkuiden yhteydessä metsän tulevaisuudesta taaten hyvät kasvuolosuhteet myös jatkossa. Ostamme tukkipuuta, pikkutukkia ja kuitupuuta. Tavoitteemme on saada tarkalla katkonnalla mahdollisimman suuri tukkiosuus.

Jokainen tukkipuu hyödynnetään tarkasti ja tehokkaasti. Koko tukki menee hyötykäyttöön ja siitä ei synny jätettä lainkaan. Hake menee sellun raaka-aineeksi, purusta ja kuoresta tehdään lämpöenergiaa. Käyttämällä rakennusmateriaalina uusiutuvia luonnonvaroja toimintamme on kestävällä pohjalla.

Ole yhteydessä Vaaran Metsän asiantuntijoihin:

Erkki Kallio erkki.kallio@vaara.fi tai 040 7676 997. Puukauppa Tervola, Rovaniemi, Ranua, Pello.

Sauli Kaltakari sauli.kaltakari@vaara.fi tai 050 385 1286. Puukauppa Tornio, Kemi, Keminmaa, Simo, II, Ylitornio.

Päivi Vaara paivi.vaara@vaara.fi tai 040 551 6051. Korjuiden, puuntoimitusten sekä metsänhoitotöiden ohjaus.

PEFC